Nemes Farm

Újzélandi Vörös nyúl, Castor Rex nyúl

Az új-zélandi vörös nyúl

Eredete nem tisztázott. Ismert olyan vélemény, hogy angol tengerészek vitték a skót nyulakat (Scotch rabbits) Új-zélandról Kaliforniába, és ezek voltak a ma ismert új-zélandi vörös nyúl ősei.

Bizonyos, hogy a múlt század végén egy kaliforniai farmer a sárga üreginyúl, a belga vitás nyúl és egyéb fajták felhasználásával gyors növekedésű, vörös színű nyulat tenyésztett ki. Ez a ma ismert új-zélandi vörös nyúl igazolt őse. A fajtát az USA-ban 1910 óta széles körben tenyésztik. Szapora,gyors fejlődésű és korán vágásérett.


A test előírt súlya standart szerint 4,0 kg.

A hengeres testforma leginkább a bécsi nyúl fajtákéhoz hasonló. A test hátulsó fele széles és telt, a mellkas zömök, dongás, a gerinc jól izmolt, húsos. Kifejezetten gazdasági típusú nyúl.

A bak feje erőteljes, széles homlokkal és telt állal (a fenti képen látható). Szeme barna. A fülek hossza 12-14 cm, húsosak, jól szőrözöttek, egymáshoz zártak és felállóak. A nyak rendkívül rövid. Szigorú előírás mindkét ivarban a tokanélküliség. A lábak középhosszúak,nem durva csontúak, a karmok sötét színűek.

A fedőszőrzet fényes, mélyvörös rókaszínű. Megengedett kisebb világos árnyalat az állon, továbbá a szem körül, a hastájon és a lábak belső oldalán, de ez semmi körülmények között nem lehet fehér!

dscf4112.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 27
Heti: 41
Havi: 820
Össz.: 132 704

Látogatottság növelés
Oldal: Újzélandi Vörös nyúl
Nemes Farm - © 2008 - 2018 - nemesfarm.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: castor rex nyúl eladó - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »